RECEPTY:

Gulášová polévka – recept

Gulášovka je v čechách tradiční a velmi oblíbená hustá polévka, která vždy nasytí a v zimních měsících i zahřeje. Připravit dobrou gulášovou polévku je však, stejně jako u guláše, velké umění.

Recept na gulášovou polévku pro 4 osoby

Suroviny:

Postup přípravy gulášové polévky:

Na jedné lžíci sádla zpěníme nadrobno nakrájenou cibuli. Poté do hrnce přidáme maso nakrájené na malé kousky, necháme zatáhnout a chvilku opékáme. Následně zaprášíme paprikou, přidáme protlak, zamícháme a zalijeme celou směs vývarem. Osolíme, opepříme, přidáme kmín a dusíme dokud není maso téměř změklé. Mezitím si extra připravíme z mouky a zbylého sádla jíšku na zahuštění gulášové polévky. Tu vmícháme důkladně do základu. Přidáme brambory, majoránku, bobkový list a česnek a vaříme do doby než nám změknou brambory. Ke gulášové polévce je nejlepší čerstvý tmavý chleba. Je ji možné i efektně servírovat ve vydlabaném menším bochníku.


Nevíte si rady? Chybí Vám nějaká informace? Zeptejte se v diskusi!