RECEPTY:

Guláš vepřový – recept

Vepřové maso není nejtradičnější surovinou pro přípravu guláše, a přesto se guláš z tohoto masa stal u nás velmi populární. Od hovězího guláše se vepřový guláš poměrně výrazně chuťově liší.

Recept na vepřový guláš pro 4 osoby

Suroviny:

Postup přípravy vepřového guláše:

Maso očistíme a omyjeme, nakrájíme na kostičky. Na sádle zpěníme nadrobno nakrájenou cibuli. Po chvilce přidáme česnek a nadrobno nakrájenou feferonku bez jadérek. Následně do hrnce můžeme vložit maso, které necháme zprudka zatáhnout a zbavit šťávy. Maso zaprášíme moukou a mletou sladkou paprikou. Přidáme rajčatový protlak. Okořeníme pepřem a osolíme. Vytvořenou směs podlijeme vývarem nebo vodou, přidáme bobkový list a necháme zmírna dusit do změknutí masa. Vepřový guláš podáváme ideálně s houskovým či bramborovým knedlíkem dle chuti.


Nevíte si rady? Chybí Vám nějaká informace? Zeptejte se v diskusi!