RECEPTY:

Guláš houbový – recept

Houbový guláš je většinou sezónní záležitostí, avšak bývá zpravidla velmi vítaným zpestřením jídelníčku. Vzhledem k tomu, že může být bezmasý, hodí se i do vegetariánské kuchyně. Energetická hodnota hub je navíc velmi nízká a houby také působí příznivě na trávení, neboť jejich rostlinná vláknina podporuje činnost střev.

Recept na houbový guláš pro 4 osoby

Suroviny:

Postup přípravy houbového guláše:

Houby velmi pečlivě očistíme a nakrájíme je na větší kousky. Do hrnce dáme škvařit slaninu a sádlo, na nichž necháme osmahnout nadrobno nakrájenou cibuli. Když je cibule zesklovatělá, přidáme papriku a rychle promícháme. Následně do hrnce vsypeme nakrájené houby a celou směs osolíme, opepříme a přidáme kmín. Houby zprudka osmahneme, zaprášímě moukou a přidáme utřený česnek. Za stálého míchání necháme odpařit přebytečnou vodu. Poté podlijeme vývarem a vše ještě necháme povařit. Soustředíme se především na tvrdost hub. K houbovému guláši se hodí čerstvý chleba. Vynikající chuťovou harmonii tvoří také bramborové noky.


Nevíte si rady? Chybí Vám nějaká informace? Zeptejte se v diskusi!