RECEPTY:

Guláš hovězí – recept

Hovězí guláš je u nás pravděpodobně tím nejtypičtějším a nejoblíbenějším gulášem. Existuje na něj bezpočet receptů, které se mírně liší. Žádný se již dnes nedá označit za ten původní. Proto nezbývá než guláše zkoušet a najít si ten svůj. Jeden recept na hovězí guláš vám přinášíme i my.

Recept na hovězí guláš pro 4 osoby

Suroviny:

Postup přípravy hovězího guláše:

V hrnci rozpustíme sádlo a necháme na něm opéct najemno nakrájenou cibuli. Cibule by měla mít zlatohnědou barvu. Přidáme jednu lžíci mleté papriky, rajčatový protlak a česnek a celou směs řádně promícháme. Následně mírně podlijeme. Poté přisypeme připravené (omyté a očištěné) maso nakrájené na kostky a promícháme se základem. Maso zaprášíme zbylou paprikou, osolíme a přidáme kmín a pepř. Celý obsah hrnce mírně podlijeme vodou a začneme pomalu dusit. Vodu následně všechnu odvaříme. Zbylé maso se šťávou poprášíme moukou, důkladně promícháme a za stálého míchání chvilku opékáme. Pokud se nám začne směs připékat, musíme ji ihned podlít. Podléváme v rámci možností jen málo. Dále pozovolna dusíme, dokud maso není dostatčně měkké, podle potřeby podléváme. Požadovanou hustotu guláše docílíme vyvařením vody. Na závěr dušení provedeme dochucení guláše majoránkou a citronovou šťávou. Promíchame a ještě malou chvilku necháme na plotně. Hovězí guláš je výborný jak s houskovým knedlíkem, tak s čerstvým pečivem.


Nevíte si rady? Chybí Vám nějaká informace? Zeptejte se v diskusi!