RECEPTY:

Guláš zvěřinový (srnčí, kančí, jelení) – recept

Zvěřinový guláš se nevaří každý den. Je to pokrm takřka slavnostní. A takový si zalouží i speciální úpravu. Charakter zvěřinového masa si přímo žádá divoké koření. Právě v koření použitém k dochucení srnčího, dančího, jeleního či kančího guláše je velký rozdíl oproti koření u jiných gulášů.

Recept na zvěřinový guláš pro 4 osoby

Suroviny:

Postup přípravy zvěřinového guláše:

Sádlo a slaninu vložíme do hrnce a necháme škvařit, po chvilce přidáme nadrobno pokrájenou cibuli. Když je cibule zlatvá, můžeme přidat omyté a očištěné zvěřinové maso nakrájené na kostky a česnek. Mícháme, necháme maso zatáhnout. Následně obsah hrnce osolíme a zaprášíme paprikou. Přidáme na drobno nakrájenou mrkev, celer a chvilku restujeme společně s masem, dokud není mírně opečené. Poté přidáme koření – pepř, nové koření, bobkový list a jalovec. Celou směs zalijeme vodou a vínem a necháme zvolna dusit do doby, než je maso měkké. Občas zamícháme. Před koncem dušení přidáme dvě speciální dochucovací ingredience – brusinkovou zavařeninu a strouhaný perník na zahuštění. Hotový zvěřinový guláš (ať už srnčí, jelení, kančí nebo dančí) by měl mít opravdu originální chuť. Jako příloha se nejlépe hodí knedlíky či noky.


Nevíte si rady? Chybí Vám nějaká informace? Zeptejte se v diskusi!