RECEPTY:

Guláš fazolový – recept

Tato luštěninová variace na guláš se v našich kuchyních zabydlela již před delší dobou a nacházela se již v repertoáru našich babiček. Fazolový guláš představuje velmi levné jídlo. Díky fazolím totiž ušetříme za maso. Pro vylepšení chuti se může přidat pouze nějaká uzenina. Dnes si můžem vybírat z široké nabídky a samozřejmě na uzenině nemusíme šetřit. My si představíme variantu fazolového guláše mírně přizpůsobenou dnešním možnostem.

Recept na fazolový guláš pro 4 osoby

Suroviny:

Postup přípravy fazolového guláše:

Začneme tím, že španělskou klobásku chorizo v hlubší pánvi osmahneme nasucho dohněda. Poté přidáme olej, najemno nakrájenou cibuli a česnek a celou směs orestujeme. Když je cibule zesklovatělá, zaprášíme paprikou, promícháme a přidáme rajčatový protlak. Můžeme mírně podlít vodou. Obsah pánve okořeníme solí, pepřem a oregánem. Na závěr přidáme zcezené červené fazole a necháme několik minut povařit. Tímto je náš fazolový guláš hotový. Podáváme s čerstvým chlebem.


Nevíte si rady? Chybí Vám nějaká informace? Zeptejte se v diskusi!