Guláš fazolový – recept
Tato luštěninová variace na guláš se v našich kuchyních zabydlela již před delší dobou a nacházela se již v repertoáru našich babiček. Fazolový guláš představuje velmi levné jídlo. Díky fazolím totiž ušetříme za maso. Pro vylepšení chuti se může přidat pouze nějaká uzenina. Dnes si můžem vybírat z široké nabídky a samozřejmě na uzenině nemusíme šetřit. My si představíme variantu fazolového guláše mírně přizpůsobenou dnešním možnostem.
Recept na fazolový guláš pro 4 osoby
Suroviny:
- 500 g konzervovaných červených fazolí
- 250 g uzeniny (my zvolíme pikantní klobásy chorizo, avšak lze nahradit kvalitními špekáčky)
- 1 velká cibule
- 2 storužky česneku
- 1 lžíce oleje (nejlépe olivového)
- 3 lžíce rajčatového protlaku
- 2 lžičky mleté sladké papriky
- 1 lžičky oregána
- mletý pepř
- sůl
Postup přípravy fazolového guláše:
Začneme tím, že španělskou klobásku chorizo v hlubší pánvi osmahneme nasucho dohněda. Poté přidáme olej, najemno nakrájenou cibuli a česnek a celou směs orestujeme. Když je cibule zesklovatělá, zaprášíme paprikou, promícháme a přidáme rajčatový protlak. Můžeme mírně podlít vodou. Obsah pánve okořeníme solí, pepřem a oregánem. Na závěr přidáme zcezené červené fazole a necháme několik minut povařit. Tímto je náš fazolový guláš hotový. Podáváme s čerstvým chlebem.
Nevíte si rady? Chybí Vám nějaká informace? Zeptejte se v diskusi!