RECEPTY:

Guláš bramborový (buřtguláš) – recept

Bramborový guláš, lidově buřtguláš je jednou z poměrně velmi levných variací na guláš. Díky bramborám vznikne hutný pokrm, který dokonale zasytí.

Recept na bramborový guláš (buřtguláš) pro 4 osoby

Suroviny:

Postup přípravy bramborového guláše:

Na sádle si v hrnci zpěníme nakrájenou cibuli a přidáme na moment orestovat česnek. Poté do hrnce vložíme uzeninu a chvilku opékáme. Když je opečená, zaprášíme celou směs moukou a paprikou, které je potřeba důkladně rozmíchat. Pro ozvláštnění chuti pak vmícháme rajčatový protlak. Následně přiliejme vodu či vývar a osolíme. Vsypeme na menší kusy nakrájené brambory a obsah hrnce přivedeme k varu. Vaříme dokud nejsou brambory měkké. Na závěr buřtguláš dochutíme pepřem, majoránkou a kmínem. Hotový bramborový guláš lze podávat bez přílohy nebo s chlebem.


Nevíte si rady? Chybí Vám nějaká informace? Zeptejte se v diskusi!