Zahuštění guláše
Bramborem, nebo bramb. v prášku. Mouku, nebo chléb ne, je to potom takové moučné ! Také se dají použít sojové kostky, které se varem rozpustí. Také cibule se rozpustí. Maso z kližky také pustí klihovatinu, takže se šťáva zahustí.
ja delam gulas s paprikama a rajcaty a zahustim rajcatovou pastou
Já mám rád guláše na maďarský způsob, tzn. se zeleninou a bez zahušťování (trochu řidší). Pokud dělám guláš hovězí, tak maso vařím tak dlouho, až se maso skoro začne rozpadat a pak už není zahušťování potřeba.
Jak dlouho děláte hovězí guláš? Moje zkušenost je tak max. 1 hodinu vařím na slabém ohni, pak se začnou kostky hov. masa se scvrkávat a tuhnout, takže o rozpadání nemůže být řeč…
Guláš vařím zásadně z kližky a aby bylo maso měkké a skoro se rozpadalo, musím ho vařit tak 2–3 hodiny. Pomalu, na mírném ohni. Pod pokličkou. Občas zamíchám, zkontroluji a můžu případně trochu podlít vodou.
přesně tak.špíše 3 hodiny,ale zahušťovat je potřeba už po dvou hodinách,jinak se může stát,že se maso začíná rozvářet,ale mouka(dávám celozrnou)je ještě cítit.
« 1
Zahuštění guláše
Tak hospodyně a kuchtíci, pochlubte se, jak zahušťujete gulášek. Sem s tipy. Jsem zvědavý… Peťa