RECEPTY:

Zahuštění guláše

Zahuštění guláše

Petr 06. 07. 2010 01:03

Tak hospodyně a kuchtíci, pochlubte se, jak zahušťujete gulášek. Sem s tipy. Jsem zvědavý… Peťa :-)

Max 05. 08. 2010 11:41

Bramborem, nebo bramb. v prášku. Mouku, nebo chléb ne, je to potom takové moučné ! Také se dají použít sojové kostky, které se varem rozpustí. Také cibule se rozpustí. Maso z kližky také pustí klihovatinu, takže se šťáva zahustí.

henek 04. 12. 2010 18:04

ja delam gulas s paprikama a rajcaty a zahustim rajcatovou pastou

neetah 01. 01. 2012 09:00

Já mám rád guláše na maďarský způsob, tzn. se zeleninou a bez zahušťování (trochu řidší). Pokud dělám guláš hovězí, tak maso vařím tak dlouho, až se maso skoro začne rozpadat a pak už není zahušťování potřeba.

Max Novák 07. 01. 2012 18:28

Jak dlouho děláte hovězí guláš? Moje zkušenost je tak max. 1 hodinu vařím na slabém ohni, pak se začnou kostky hov. masa se scvrkávat a tuhnout, takže o rozpadání nemůže být řeč…

neetah 12. 03. 2012 13:19

Guláš vařím zásadně z kližky a aby bylo maso měkké a skoro se rozpadalo, musím ho vařit tak 2–3 hodiny. Pomalu, na mírném ohni. Pod pokličkou. Občas zamíchám, zkontroluji a můžu případně trochu podlít vodou.

JARDA 27. 10. 2012 10:39

přesně tak.špíše 3 hodiny,ale zahušťovat je potřeba už po dvou hodinách,jinak se může stát,že se maso začíná rozvářet,ale mouka(dávám celozrnou)je ještě cítit.

 «  1 

Přidat reakci